Mazury łączą się nierozerwalnie m.in. ze ślimakami. Dla niektórych to szkodnik a dla innych zdrowy przysmak i afrodyzjak. Można je łączyć na różne sposoby.
Tym razem zrobiłem duszone w warzywach i sosie pomidorowym. Takie szybkie dobroci na obiad .
#snails #snailsgargen #mazury #lunch #dinner #weekend #party #partytime #photo #blogger #blog #cookingbyrafirez #rafirezgotuje #pasta #tomato
Składniki ( na 2 osoby )
3 średnie cebule
1 marchew
puszka koncentratu pomidorowego
puszka ślimaków w bulionie
sól, pieprz, koperek, szczypiorek, bazylia, lubczyk, papryka wędzona
kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia
1/3 szklanki wody
ok. 200 g spagetti
Przygotowanie
Cebulę i marchewkę obrać . Cebulę pokroić w kostkę . Marchewkę w cienkie paski . Podsmażyć na ogniu do zrumienienia się cebuli z solą i pieprzem . Potem podać tuszki ślimaka i smażyć 2-3 minuty .
Dodać bulion i koncentrat pomidorowy oraz dolać wodę . Wrzucić przyprawy. Dusić całość na wolnym ogniu do osiągnięcia chrupkości marchewki.
Dla podbicia smaku można dodać pól szklanki białego, wytrawnego wina . Makaron gotujcie wg uznania . Ja lubię al dente. Smacznego
Tym razem zrobiłem duszone w warzywach i sosie pomidorowym. Takie szybkie dobroci na obiad .
#snails #snailsgargen #mazury #lunch #dinner #weekend #party #partytime #photo #blogger #blog #cookingbyrafirez #rafirezgotuje #pasta #tomato
Składniki ( na 2 osoby )
3 średnie cebule
1 marchew
puszka koncentratu pomidorowego
puszka ślimaków w bulionie
sól, pieprz, koperek, szczypiorek, bazylia, lubczyk, papryka wędzona
kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia
1/3 szklanki wody
ok. 200 g spagetti
Przygotowanie
Cebulę i marchewkę obrać . Cebulę pokroić w kostkę . Marchewkę w cienkie paski . Podsmażyć na ogniu do zrumienienia się cebuli z solą i pieprzem . Potem podać tuszki ślimaka i smażyć 2-3 minuty .
Dodać bulion i koncentrat pomidorowy oraz dolać wodę . Wrzucić przyprawy. Dusić całość na wolnym ogniu do osiągnięcia chrupkości marchewki.
Dla podbicia smaku można dodać pól szklanki białego, wytrawnego wina . Makaron gotujcie wg uznania . Ja lubię al dente. Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do zostawiania komentarzy