#salad #guacamole #fit #fresh #fish #breakfast #easter #wielkanoc #cookingbyrafirez #rafirezgotuje
Święta wielkanocne to czas kiedy królują na naszych stołach sałatki i ryby . Za mną chodziło jakiś czas guacamole . A zostało mi trochę śledzi po rolmopsach. Moja mama powiedziała, że może by tak połączyć? A że lubię eksperymenty nie trzeba mi było drugi raz powtarzać . Efekt przeszedł moje oczekiwania . Świeżość i nuta cytrynowa doskonale połączyły się z ostrością śledzia i czerwonej cebuli . Polecam na święta oraz jako lekką przekąskę na imprezy.
Składniki
2 dojrzałe avocado
1 czerwona cebula
sok z 1/2 limonki
2 ząbki czosnku
pół pomidora
2 filety śledzia
sól, pieprz, tabasco
Avocado przeciąć na pół . Wyjąc pestkę i wydrążyć miąższ. Przełożyć do miski i rozgnieść . Cebulę pociąć w drobna kosteczkę . Śledzia w drobną kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę . Sok z limonki i przyprawy dodać i wszystkie składniki wymieszać . wstawić do lodówki żeby się przegryzły.
Możecie podawać razem z rolmopsami .
Święta wielkanocne to czas kiedy królują na naszych stołach sałatki i ryby . Za mną chodziło jakiś czas guacamole . A zostało mi trochę śledzi po rolmopsach. Moja mama powiedziała, że może by tak połączyć? A że lubię eksperymenty nie trzeba mi było drugi raz powtarzać . Efekt przeszedł moje oczekiwania . Świeżość i nuta cytrynowa doskonale połączyły się z ostrością śledzia i czerwonej cebuli . Polecam na święta oraz jako lekką przekąskę na imprezy.
Składniki
2 dojrzałe avocado
1 czerwona cebula
sok z 1/2 limonki
2 ząbki czosnku
pół pomidora
2 filety śledzia
sól, pieprz, tabasco
Avocado przeciąć na pół . Wyjąc pestkę i wydrążyć miąższ. Przełożyć do miski i rozgnieść . Cebulę pociąć w drobna kosteczkę . Śledzia w drobną kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę . Sok z limonki i przyprawy dodać i wszystkie składniki wymieszać . wstawić do lodówki żeby się przegryzły.
Możecie podawać razem z rolmopsami .
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do zostawiania komentarzy