Czas bez zmian , lekka zmiana składników i skutek końcowy...
Oceńcie sami
Składniki
2 szk. mąki pszennej typu 550
2/3 szk. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
100 ml oleju rzepakowego
szk. mleka 3,2 %
2 jajka
wiórki czekolady do posypania i do nadzienia
Wiśnie świeże lub z dżemu , kompotu jako nadzienie
Wszystkie składniki dokładnie miksować . Do foremek na muffinki nalać 1/3 masy. Umieścić owoce lub po łyżeczce konfitury oraz kawałeczki czekolady i zalać do 2/3 wysokości aby nie wypłynęły w trakcie pieczenia . wierzch posypać wiórkami czekolady.
Piec ok. 25 min. w temperaturze 180 st. Celsjusza , z ustawionym termoobiegiem. Można posypać cukrem pudrem przed podaniem
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser , idealna baza do modyfikacji .
Piec ok. 25 min. w temperaturze 180 st. Celsjusza , z ustawionym termoobiegiem. Można posypać cukrem pudrem przed podaniem
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser , idealna baza do modyfikacji .
#muffin #schoco #czekolada #kakao #cake #bake #cherry #sweet #cookingbyrafirez #rafirezgotuje
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do zostawiania komentarzy