Doskonałym dodatkiem w okresie zimowym do kanapek jest pieczony boczek. Dobrze jest wybrać kawałem parzonego boczku z konkretną zawartością mięsa i marynować go dzień wcześniej , przed pieczeniem
Marynata
6-8 łyżek oliwy
łyżeczka majeranku
3 ząbki czosnku
szczypta pieprzu i papryki wędzonej.
Jeżeli lubicie możecie dodać łyżkę miodu wtedy będzie bardziej wytrawny .
Przygotowanie
Na następny dzień boczek zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika , z włączonym termoobiegiem . Pieczemy 45 minut. Można jeść na ciepło jako dodatek obiadowy oraz na zimno do kanapek, pokrojony w cienkie plastry . Polecam jako dodatek żurawinę lub chrzan .
Skórą z boczku wraz z tłuszczem w okresie zimowym warto się podzielić z sikorkami. Będą wam bardzo wdzięczne.
#pieczone #boczek #breakfast #lunch #dinner #meat #winter #baked #oil #garlic #bacon #rafirezgotuje #cookingbyrafirez
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do zostawiania komentarzy